maanantai 31. lokakuuta 2011

Kavahtakaa vampyyrikissan yötä!

"Buahahaaa!"

Vaarallinen vampyyrikissa toivottaa seuraajilleen hirmuisen namintäyteistä halloweeniä! Saapa nähdä, millaiseksi juhlinta tällä kertaa äityy. Viime vuonnahan kammottava vampyyrikissa koetti vuodattaa viattoman vanuja tuon tuostakin.

perjantai 28. lokakuuta 2011

Mistä tietää, onko maito menossa vanhaksi?

Poikkeuksellisen mielenkiintoista!

Uusavuttomien ei tarvitse enää otsikon visaista pulmaa pohtia saati parasta ennen päiväyksiä tihrustella: Tarkastaja Tuutunen sen kertoo. Maito on jo liki pilalla, kun se alkaa kiinnostaa lähes kaikkia maitotuotteita syömäkelvottomina pitävää kissaa, joka kuitenkin villiintyy muun muassa käyneestä lettutaikinasta. Analysointia kaipaavat maitonäytteet voi lähettää postitse valtakunnan postiosoitteeseen kera silakkapalkkion. Näytteillä on 100% happanemistakuu.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Prinsessa herneettä


Ei liene epäilystäkään, etteikö kissa löytäisi talon mukavinta ja pehmeintä vuodetta.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Keittiöviihdettä

Koska kansalaiset ovat toisinaan valitettavan hitaita muonittamaan valtias Penninrahaa, on aterian odotusta koetettu hivenen viihteellistää. Koska päivystyspaikalle ruokakomeron eteen ei voitu asentaa liiketunnistimien aktivoitumisesta soimaan lähtevää rauhoittavaa ja ruokahalua herättävää hissimusiikkia, kuten räkättirastaan laulua, jääkaapin oveen ilmestyi kissaneidille sopivaa luettavaa ja katseltavaa.



Ovessa on muun muassa Tuutädin kirjeitse lähettämiä sanomalehtileikkeitä mainioiden NEN sarjakuvien 99 kissaa -sarjasta sekä muutama valokopioitu strippi Kamujen Katin päiväkirjasta. Valikoima vaihtelee ajoittain, sillä eihän kukaan jaksa päivästä toiseen samoja juttuja lueskella.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Valonnopea hiiri

Valtakunnan märkäruokamerkki Mjau kampanjoi taannoin lähettämällä kolmen tetran ostajalle hiirilampun vastineeksi ostoskuitista. Kansalaiset ehtivät jo epäillä, saapuuko lamppu lainkaan, mutta viimein kaivattu lahjus putosi postiluukusta.


Hiirilamppu on ulkoisesti klassisen laserlelun kaksonen, mutta valo on aivan tavallista ja pakkauksen mukaan niin kissa- kuin ihmissilmillekin turvallista. Isompaa länttiä on ilmeisesti lystimpi jahdata, sillä tämän kimppuun ei tarvitse Tuuttia juurikaan houkutella.

"Kohtapa yllätän sen!"



Salamalla rätkityissä kuvissa hiiru on luonnollisesti näkymätön, mutta videolla valonnopea jyrsijä erottuu kaikessa ärsyttävyydessään. Alkupuolella videota on Unnan kameraa kainostelevaa virittelyä ennen todellista hiirihyökkäystä.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Tirehtööri Penninrahan kissapetoshow

"Voiaanks sopia, et pääsymaksu on silakka?"

Iltaisin valtakunnan keittiössä esiintyy kiertävä kissapetoshow. Show kiertää temppujen välissä kiivaasti naksutinta pitelevää kansalaista ja tuolin jalkoja. Tirehtööri Penninrahan henkeäsalpaavan kissapetoshown vakiorepertuaariin kuuluvat seuraavat huikaisevan visuaaliset taidonnäytteet:

"Puske."

"Päivää."

"Hyppy."

"Pyyä."

"Läpsy."

Jännityksen säilyttämiseksi osa ohjelmanumeroista jätettiin kuitenkin kuvaamatta. Vinkattakoon tästä huolimatta, että blogista löytyy jo ennestään huomattavasti esimerkiksi "maahan" -näytöstä erehdyttävästi muistuttavia kuvia.

torstai 13. lokakuuta 2011

Admin

Unna on omaksunut vakituisen viran ylläpitäjänä tai vähintäänkin ylimpänä blogiliikenteen valvojana. Lähes päivittäin virkakissa saapuu hoitamaan tehtäviään kiinnostuneesti kurahdellen ja asettaa etutassunsa vaateliaasti netissä surffailevan kansalaisen syliin.

"Näytäs nyt niitä blogeja!"


"Tommosta ei sitten tarvii jatkossa kirjotella!"

Tärkeintä on tietenkin varmistaa, ettei virkakissan omaa imagoa vedetä lokaan. Samalla sopii tarkistaa myös tuttujen blogit tuoreimpien kikkojen ja kuulumisten varalta. Tärkeimmät tiedotukset luettuaan neiti Penninraha yleensä viettää vielä hyvän tovin kansalaisen kyljessä, tietokoneen tuuletusaukosta virtaavasta lämpimästä ilmasta nautiskellen.

Pitempään seuranneille ei liene yllätys kenen höpötöppöset Unnaa näin kovin kiinnostavat.

maanantai 10. lokakuuta 2011

Päivänsäde

Vaikka kissoja on palvottu jumalina ennenkin, eivät ne pidä tapanaan näyttää, kuinka tärkeitä tietävät ihmisilleen olevansa. Ylevät olennot ymmärtävät, että huomio kiinnittyy nopeasti olennaiseen, vaikkei tekisi itsestään numeroa. Hienovaraisesti voi toki luontaista erinomaisuuttaan korostaa asettautumalla sopiviin kohdevaloihin.

Pieni päivänsäde.

Aurinkokylpy.

Pilkettä silmäkulmassa.

perjantai 7. lokakuuta 2011

Talvibasaari


Pienen kissan onneksi ihmisetkin ymmärtävät joskus hyvän päälle. Siispä Tuutusen talvibasaari on palannut. Mihin olisikaan parempi käpertyä kuin villaiseen jättihuopaan, jossa on vieläpä basaarinpidolle elintärkeät reunahapsut. Viltin yletöntä luttaamista ei ole tänä syksynä ilmennyt, joten Tuutti on saanut tutia pesässään myös kansalaisten poissaollessa.

Söpöys tarjouksessa. Saatavilla vain neljän kilon myyntieränä.

Aiheeseen liittyen valtakuntaan hankittiin hieman alle sadan sivun verran terveyttä ale-hintaan. Bruce Foglen Mikä kissaa vaivaa? -kirjan ensimmäinen puolikas sisältää käytännön neuvoja kissan terveydenhoitoon ja terveyden tilan tarkkailuun.


Toiminnallisimmasta päästä ovat ohjeet tekohengitykseen ja sydänhierontaan, mutta kirjassa on myös arkisempia neuvoja esimerkiksi korvatippojen laitosta ja ikenien värin määrittämisestä. Toinen osa keskittyy oirekaavioihin, jotka, kuten arvata saattaa, päättyvät usein pikalähtöön eläinlääkärille. Unnan mielestä ainakin 99% tilanteista olisi hoidettavissa silakalla.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Asiallinen päivä

"Lähetän kaikille ihan supereita eläinpusuja tän päivän kunniaks!"

Unna päätti eläinten päivän kunniaksi vaihtaa osia kansalaistensa kanssa ja hoitaa vuorostaan heitä. Pörheän onnellista eläinten päivää kaikille!

lauantai 1. lokakuuta 2011

Kiitos Lulu, Lea ja Lotta!

Kiitokset tietenkin myös L-L:lle, joka tunnustuksen Unna Tuutikille sekä tätikissoille jätti.

Tunnustuksen saajan pitää:

1. Kiittää tunnustuksen antajaa.
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta.
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.

Seuraa kahdeksan satunnaista asiaa Unnasta, Vapusta ja Lyytistä. Ohessa kuvia kauhean pienistä kissanpennuista kaikkien kissakuumeisten lukijoiden riemuksi.

1. Lyyti ja Vappu ovat saman ikäisiä, mutta eivät sukulaisia.
2. Lyyti on kotoisin Tervosta, Vappu Nilsiästä ja Unna Ruovedeltä.


3. Lyyti on ainoa kissani, jota olen käynyt itse hyvissä ajoin etukäteen valitsemassa.
4. Tätini "puhelinmöi" Vapun minulle ja toimitus tapahtui samana päivänä henkilökohtaisesti.


5. Unna on bongattu yliopiston ilmoitustaululta ja saapui "sähköpostimyyntinä" kotiinkuljetuksella. Kaikki Unnasta saamani tiedot niin hyväkuntoisuuden kuin arkajalkaisuudenkin osalta pitivät paikkansa.
6. Vapun mielilelu on pieni muovinen koristeomena, joka on peräisin kukka-asetelmasta.
7. Lyyti ahtaa itsensä mielellään pieniin tiloihin. Jos käpälät mahtuvat, mahtuu mielestään kissakin.

Bonzai-kissa.

8. Unnalla on toisinaan tapana pyytää ulos ja karata sitten sängyn alle, kun kansalaiset olisivat lähtövalmiina. Esimerkiksi juuri nyt.

Annamme tunnustuksen eteenpäin Ossulle ja Fuskulle, Kolmen kissan koplalle ja Karvahelvetin eläimistölle.